Návrat Mary Poppins (2018) - fantasy, muzikál, rodinný

foto: net 


Filmové parametre: 

Originál názov: Mary Poppins Returns 

Preklad: Návrat Mary Poppins 

Čas: 130 minút 

Pôvod: USA

Rok: 2018

Žáner: fantasy, muzikál, rodinný 


Technické parametre: 
Hudba: Marc Shaiman

Kamera: Dion Beebe

Predloha (kniha): P.L. Travers (kniha)

Réžia: Rob Marshall

Scenár: David Magee

 

Herecké obsadenie: 

Emily Blunt - Mary Poppins

Ben Whishaw - Michael Banks

Emily Mortimer - Jane Banks

Lin-Manuel Miranda - Jack

Pixie Davies - Annabel Banksová

Joel Dawson - Georgie Banks

Nathanael Saleh - John Banks

Meryl Streep - Topsy

 

Hodnotenie: 5/5 (výborné) 


Film: https://www.csfd.cz/film/150190-mary-poppins-se-vraci/prehled/

 

Výstraha!!! Popis nižšie spomina detaily príbehu! 

 

Ocitáme sa v roku tisíc deväťsto tridsať v metropole Londýna, počas ekonomickej krízy. Maliar Michael Banks (Ben Whishaw) so svojou sestrou Jane Banksová (Emily Mortimeržijú v dome s troma deťmi Annabel (Pixie Davies), Johnom (Nathanael Saleh) a Georgieom (Joel Dawson). Ich rodine hrozí exekúcia, nakoľko pán domu je mimoriadne zadlžený. Ich jedinou nádejou, aby neprišli o všetko je nájdenie akcií, ktoré im otec zanechal po smrti. Vtedy z neba prichádza na šarkanovi tajomná opatrovateľka Mary Poppins (Emily Blunt). Mary nie je len taká obyčajná pestúnka, pretože vie čarovať, srší množstvom nápadov a žije vo svete ilúzií. Jej dobrý priateľ lampár Jack (Lin-Manuel Miranda) rozdáva vôkol seba skvelú náladu, neprestajne sa usmieva a je tajne zaľúbený do Michaelovej sestry Jane. 

 

Maliarove deti po príchode Mary zažívajú jedno dobrodružstvo za druhým. Sú svedkami hovoriacich dáždnikov, oceánskeho kúpeľa, spoznajú množstvo rozprávkových postavičiek a dostanú sa do vnútra porcelánovej čínskej misy. Spoločne so svojou pestúnkou sa ocitnú vo fantazijnom svete, kde je možné lietať, spievať a robiť zázraky. Ale, ako to už býva, všade sa nájdu darebáci, ktorí neprajú a čoskoro sa dostáva najmladší syn Michaela do problémov. Jeho dvaja starší súrodenci ho odvážne zachránia pred kreslenými únoscami. Nečakane zavítajú za výstrednou Topsy (Meryl Streep) sesternicou Mary Poppins, ktorá každú druhú stredu nepracuje, ale tento krát urobí výnimku. Ako inak nezaobíde sa to bez veselia, spevu a veľkého aplauzu.  


Keďže sa certifikát o platnosti nenašiel, všetci sú zmierení s tým, že prídu o rodinný dom. Akoby zázrakom sa objaví v šarkanovi, ktorého George zlepil starými otcovými kresbami. A keďže už odbila dvanásta hodina, úlohy sa zhostí fantastická Mary Popins, ktorá spraví aj nemožné, aby sa to stalo možným. A ešte keď sa na scéne ocitne úžasný starší pán, ktorý všetko vie zariadiť, príbeh nemôže skončiť inak ako šťastným koncom.

 


Fotogaléria: 



















Foto a text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára