Dračia nevesta (2015) - fantasy

foto -. net 


Filmové parametre: 
Originál názov: On - drakon 
Preklad: Dračia nevesta / Legenda o drakovi 
Čas: 110 minút 
Pôvod: Rusko 
Rok: 2015
Žáner: fantasy 

Technické parametre: 
Hudba: Simon Finley
Kamera: Sergej Trofimov
Predloha: Marina Djačenko (kniha)Sergej Djačenko (kniha)
Réžia:  Indar Džendubajev
Scénar:  Indar DžendubajevAlexej ArseňjevMarina DjačenkoSergej Djačenko

Herecké obsadenie: 
Matvey Lykov - Arman
Mariya Poezzhaeva - Miroslava
Stanislav Lyubshin - knieža
Pyotr Romanov - Igor
Ieva Andrejevaite - Jaroslava
Andrey Lebedinskiy - kamarát Igora

Hodnotenie: 4/5 (veľmi dobré) 

Film: https://www.csfd.cz/film/3875-legenda-o-drakovi/prehled/

Výstraha!!! Popis nižšie spomina detaily príbehu! 

V temných časoch, kde vládlo bezprávie a strach boli obetované vzdušným príšerám (drakom) tie naj-cnostnejšie dievčatá – mladé a urodzené panny. Proti tomuto rituálu sa postavil rytier, ktorý chcel zachrániť svoju milú z dračích pazúrov, lenže tej už nebolo pomoci. Po rokoch sa jeho vnuk Igor má oženiť s pôvabnou dcérou kniežaťa Miroslavou v presvedčení, že draky vymreli. Až na jedného ...

Miroslava (Mariya Poezzhaeva) je tvrdohlavá žena, ktorá sa túži vydať len z pravej lásky. Jej staršia sestra Jaroslava (Ieva Andrejevaite) s ich otcom o tom nechcú ani len počuť. Počas svadobného obradu sa však dračou piesňou podarí privolať posledného žijúceho draka. Ten ju unesie do jaskyne ďaleko od jej rodiny a domova. V hrôzostrašnom príbytku spoznáva mladého cudzinca, ktorého pomenuje Arman (Matvey Lykov). Nakoľko netuší nič o jeho skutočnom pôvode, vyzradí mu tajomstvo. Ten jej však odmieta akokoľvek pomôcť a zúfalej dievčine neostáva nič iné ako utiecť. (Kvôli tomu sa zbaví svojich nádherných dlhých vlasov, aby z nich mohla urobiť povraz). Arman jej úmysel vytuší, rozhodne sa ju zachrániť pred pádom zo skál, ale nanešťastie v sebe prebudí desivého draka. Hoci je žena spočiatku v šoku, nedokáže ho zabiť, aj keď k tomu dostane niekoľko dobrých príležitostí. V duchu sa začína zmierovať so svojim osudom a pripúšťa si možnosť, že jej snúbenec Igor (Pyotr Romanovju nikdy nenájde.

Čím viac s Armanom trávi čas, tým väčšmi si uvedomuje, že ku nemu prechováva hlboké city, ktoré mu však nechce prezradiť. Možno je to aj tým, že sa bojí skutočného draka a uvedomuje si, že on je jeho súčasťou. Ani Armanovi nie je pekná kniežacia dcéra ľahostajná a snaží sa ju získať pre seba, aj keď si nepočína práve naj-rafinovanejšie. Predsa len drak mu dýcha na krk a útočí vždy celkom nečakane. (Hoci jedna jeho časť ju miluje, druhá sa ju neustále pokúša zavraždiť). Až keď mu daruje píšťalku, na ktorej sa hrá uspávanka sa jeho temperament trošku skrotí a on sa stáva celkom príjemným spoločníkom. Na oplátku ju naučí vidieť vietor a vytvorí jej magický dar z kvetov v podobe svetlíc na oblohe.

Práve ten neujde jej chamtivému snúbencovi Igorovi, ktorého však nevedie k mladej žene úprimná láska, ale ziskuchtivé ciele. Mira je však presvedčená, že ju naozaj miluje a spoločne s ním odchádza domov za svojim otcom a sestrou. Skôr než sa nazdá, je z nej znova nevesta, ktorú si Igor má vziať za manželku. Napokon počúvne hlas svojho srdca a oblečená do svadobných šiat počas rituálu zaspieva dračiu pieseň, ktorou privolá svojho draka. (Je do neho tak hlboko zamilovaná, až jej nezáleží na tom, že s nie je človekom). Ten sa zjaví na nebesiach a unesie ju do svojho príbytku. Najprv sa správa ako krvilačná beštia, ale jej láska ho pomaly zmení na láskavého a pozorného muža, ktorého v ňom videla od samého začiatku.




Fotogaléria: 


















Foto a text: pb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára