Kate a Leopold (2001) - fantasy, komédia, romantický

foto: net 

Filmové parametre: 
Originál názov: Kate a Leopold
Preklad: Kate a Leopold (2001)
Minutáž: 118 minút
Krajina: USA
Žáner: fantasy, komédia, romantický

Technické parametre: 
Hudba: Rolfe Kent
Kamera: Stuart Dryburgh
Réžia:  James Mangold
Scenár:  James MangoldSteven Rogers
 
Herecké obsadenie: 
Meg Ryan - Kate McKay 
Hugh Jackman - Leopold
Charlotte Ayanna - Patris 
Liev Schreiber - Charlie 
Natasha Lyonne - Darci 
 
Hodnotenie: 5/5 (výborné) 
 
Film: https://www.csfd.cz/film/13547-kate-a-leopold/prehled/

Na konci devätnásteho storočia žil mladý vojvoda Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten (Hugh Jackman). Bol mladý, slobodný, príťažlivý a urodzený a z toho dôvodu sa o neho uchádzali všetky ženy z New Yorku. Chrabrý muž by najradšej vymenil svoj noblesný život za možnosť stať sa mužom činu a niečo významné dokázať. Skôr než preplnené večierky a honosne vystrojené plesy ho fascinuje veda a pokrok. Vďaka cudzincovi Stuartovi Besserovi (Liev Schreiber) z budúcnosti objaví časovú trhlinu, cez ktorú sa prenesie do moderného New Yorku. Leopold sa čoskoro stretáva s jeho susedkou a bývalou partnerkou Kate McKay (Meg Ryan). Spočiatku ho jej správanie pohoršuje, ale nakoniec sa do nej bezvýhradne zamiluje.  Kate je racionálne uvažujúca žena a preto veľmi dlho odmieta uveriť, že pochádza z minulého storočia a že je ten pravý. Leopold  pomerne rýchlo privykne na vymoženosti súčasnej doby, ale zároveň má veľké problémy pochopiť myslenie ľudí.

Po tom ako sa Stuart ocitá na psychiatrii z pokusu o samovraždu, mu pripadne na starosť jeho domácnosť. Predtým stereotypný život Kate začína meniť obrátky a naberať nečakanú dynamiku. Čaká ju povýšenie v práci, lepší plat a sľubná budúcnosť. Úplne inak to vyzerá s jej osobným životom, ktorý sa po príchode ľahkovážneho mladšieho brata Charlieho (Breckin Meyer) začína rúcať. Tiež tomu nepomáha ani skutočnosť, že jej tajomný vojvoda celkom popletie hlavu. Práve ten by sa však dokonale hodil na úlohu jej nového reklamného spotu na diétne maslo a tak sa s ním postupne zblíži. (Odvážny Leopold jej predvedie majstrovskú jazdu na koni, keď ju nečakane okradne zlodej, kultivované stravovanie na najvyššej úrovni, galantné správanie hodné gentlemana a neodolateľný zápal pre dobrú či správnu vec).

Kate bola veľmi tvrdá realistka, takže sa veľmi dlho bráni láske a tiež aj presvedčeniu, že to čo sa deje je skutočné. Keď sa Leopold vráti do svojej doby, čaká na racionálnu ženu, ktorá celý život stála  nohami pevne na zemi obrovská výzva. Musí sa rozhodnúť medzi úspešnou kariérou a hlasom svojho srdca.



Fotogaléria: 






























Foto a text: pb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára