I Give My First Love to You (2009) - dráma, psychologický, romantický

foto: net 

Filmové parametre: 
Originál názov: Boku no hatsukoi wo kimi ni sasagu
Preklad: I give my first love to you (2009)
Čas: 122 minút
Krajina: Japonsko  
Žáner: dráma, psychologický, romantický 
 
Technické parametre: 
Hudba: 
Jošihiro Ike
Predloha (kniha!: 
Kotomi Aoki (komiks)
Réžia: Takehiko Šindžó
 
Herecké obsadenie: 
Masaki Okada - Takuma Kakonouchi 
Mao Inoue - Maju Taneda 
Gaku Yamamoto - Ryujo Suzuya
Natsuki Harada - Teru Uehara 

Hodnotenie: 3/5 (priemer) 

Výstraha!!! Popis filmu nižšie spomina detaily!

Takumovi (Masaki Okada) lekári v detstve zistia, že sa nedožije svojich dvadsiatich rokov, pretože má výnimočnú chorobu. Už vtedy sníval  o tom, že si jedného dňa vezme za ženu Maju Tanedu (Mao Inoue)Obaja k sebe prechovávajú vrúcné city a tie prerastú až do dospelosti. Maju sa podarí dostať na prestížnu školu, kde sa znova stretnú bok po boku. Takuma vie, že by sa s ňou mal rozísť, ale napriek tomu ju nedokáže opustiť. Pôvabnú dievčinu si čoskoro všimne lámač dievčenských sŕdc Ryujo Suzuya (Gaku Yamamoto). Neustále je jej v pätách a netají sa svojimi citmi. (Maju sa ho snažila zúfalo odbiť zakaždým, keď sa na ňu zavesil a nedala mu najmenšiu šancu. Tvrdohlavý a zamilovaný mladík dlho nechápal, že Takumo bude u nej na prvom mieste. 


Do Takumovho života prišla Teru (Natsuki Harada) dievča s podobným ochorením, ktoré sa do neho zamilovalo. Nakoniec sa so svojou prvou láskou Maju rozíde, ale predsa len si k sebe nájdu znova cestu, dokonca v škole zažijú svoj prvý sex. Krátko na to, sa Takuma dozvedá, že s našiel darca srdca, vďaka ktorému môže začať žiť plnohodnotný život. Tým nie je nikto, ako obľúbený Ryujo, ktorý mal nehodu a ochromený mozog.

Keď sa Taneda dozvie, že by mu mal darovať srdce jeho spolužiak, operáciu striktne odmieta. Medzitým si to rozmyslela aj darcova rodina, ktorá v sebe živí nádej, že sa ešte prebudí. Jediná, ktorá je odhodlaná bojovať o svoju prvú lásku je Maju. Odmieta pripustiť, že by Taneda zomrel a robí všetko preto, aby ho udržala nažive. (Jej zúfalstvo bolo tak veľké, že padla pred nimi na kolená a prosila ich, aby dali jej snúbencovi mladíkovo srdce). Taneda po jej boku spočinul ešte krátky čas, kým z jej života navždy odišiel. Ich láska nemala šťastný koniec, ale v srdci zaľúbenej Maju pretrvala navždy. 

Od začiatku je film opradený silným emotívnym príbehom, kde sa zamilovaný pár nechce vzdať jeden druhého. Hlavná hrdinka Maju je doslova závislá na Tanedovi a v ničom inom nevidí zmysel, iba žiť po jeho boku. Táto potreba je sprevádzaná častým záchvatom plaču, duševným sebatrýznením a nesmiernou obetavosťou. Dievčina svojho priateľa tak vrúcne milovala, až sa jej zdalo absurdné flirtovať s iným alebo sa niekomu zapáčiť. Herečka mi bola sympatická už ž doramy Hana Yori Dango a v tejto role nijako nezaostávala. Ako to už pri japonských drámach býva, máloktorá nekončí tragicky, ale i napriek tomu majú v sebe zvláštne kúzlo. 


Fotogaléria: 


















Foto a text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára