Kráľovstvo bielej čarodejnice (2014) - akčný, fantasy, historický, romantický

 
foto: net 

Filmové parametre: 
Originál názov: Bai fa mo nu zhuan zhi ming yue tian quo 
Preklad: Kráľovstvo bielej čarodejnice (2014)
Čas: 104 minút 
Krajina: Čína 
Žáner: akčný, fantasy, historický, romantický 

Technické parametre: 
Hudba: Peter Kam
Kamera: Andy LamGei-Seung Chow
Predloha: Yusheng Liang (kniha)
Réžia:  Jacob Cheung
Scenár:  Heran Shi

Herecké obsadenie: 
Bingbing Fan - Lian Nishang / Jade Raksha 
Xiaoming Huang - Zhuo Yihang 
Shera Li - Coral

Hodnotenie: 4/5 (veľmi dobré) 

Film: https://www.csfd.cz/film/341236-kralovstvi-bile-carodejnice/prehled/

Výstraha!!! Popis filmu nižšie spomina detaily!


Mladý bojovník Zhuo Yihang (Xiaoming Huang) obstojí v súboji pierok a stane sa vodcom Wu - Tangu. V jaskyni u Žltého draka spoznáva tajomnú čiernovlásku (Bingbing Fan), ktorá si s ním zmeria sily v boji. Jej osobnosť ho okúzli a prisľúbi jej, že pre ňu vymyslí meno. Čoskoro narazí na mladú čarodejnicu Jade Rakshu, ktorá sa búri proti nespravodlivosti a snaží sa ochrániť bezbranných. Hoci sa ocitne v problémoch, na pomoc jej prichádza odvážny Zhuo. Tomu netrvá dlho, aby si uvedomil, že bojovníčka v čiernom a žena z jaskyne je tá istá osoba. Keď ju uvidí hrať na kopci na flaute, pomenuje ju ako Lian Nishang. Spoločne sa ukryjú sa do pevnosti Luna, ktorá však nie je tak bezpečná, ako sa na prvý pohľad zdá. Navyše na Jade je vypísaná nielen odmena, ale je aj obvinená z vraždy guvernéra. (Liang alias Jade je úžasná postava. Na jednej strane je vytrvalá a nebezpečná, na druhej sa najviac desí niekoho milovať). Lenže ich túžba je oveľa intenzívnejšia a tak prepadnú čarovnej noci.

Keď Zhuo zistí, že ju upodozrievajú z vraždy guvernéra a zároveň jeho dedka, je povinný  nájsť skutočného vraha. (Zhuo bol skutočne skvelý muž, ale Liang mi prišlo ľúto, pretože ju ponechal osudu a ona si myslela, že ju prestal ľúbiť. Nakoniec nebola tak silná, ako sa navonok zdalo). Zhuo prišiel nielen o lásku, ale aj o svojich blízkych, pretože pre záchranu Wu - Tangu sa musel spriahnuť s nepriateľmi. (Liang tomu nedokáže uveriť a rozhodne sa o jeho zrade presvedčiť na vlastné oči). Nevyhne sa bitke cisárovými vojakmi a nakoniec ju Zhuo znova zachráni a odvedie so sebou. Teraz je to len bezbranná žena, ktorá stratila svoju silu po tom ako jej zbeleli vlasy. 

Onedlho sa ich cesty znova rozdelia. Lian vycíti nebezpečenstvo a rozhodne sa svojmu milému ísť na pomoc. Zhua nájde vo veľmi zlom stave a práve z toho dôvodu sa vzdá. (Znova musím dodať, že je to obdivuhodná žena, ktorá bola nielen prekrásna, ale aj skutočná bojovníčka. Pre lásku k jednému mužovi sa dokázala obetovať a zároveň všetko na čom jej záležalo). Aby ho zachránila použije špirálu ľahostajnosti, aj keď to znamená, že na neho zabudne. A hoci si na konci spomenie, tak im nie je súdené spolu žiť na Zemi. Ich láska však bola natoľko silná, že ju nerozdelila ani večnosť.


Fotogaléria

























Foto a text: pb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára