Coco (2017) - animovaný, dobrodružný, fantasy, hudobný, komédia, rodinný

foto: net 


Filmové parametre: 
Originálny názov: Coco 
Preklad: Coco 
Čas: 105 minút 
Pôvod: USA
Rok: 2017 
Žáner: animovaný, dobrodružný, fantasy, komédia, muzikál, rodinný

Technické parametre: 
Kamera: Matt Aspbury

Hodnotenie: 5/5 (výborné) 

Výstraha!!! Popis nižšie spomina detaily príbehu!

Malý Miguel počúva od svojej rodiny, každý rok na sviatok zosnulých príbeh, o svojej prastarej mame Imelde, ktorá našla záľubu v šití topánok. Jej životná láska milovala hudbu, ale jedného dňa sa nevrátila domov a nechala ju napospas osudu aj s malou dcérkou Coco. Od toho dňa všetci vrátane nej na hudbu zanevreli a rozhodli sa ju zo svojho života navždy odstrániť. Až na chlapca Miguela, ktorý sa narodil preto, aby mohol spievať.

Miguel nažíva spolu so svojimi rodičmi a prastarou mamou Coco. Hoci celá jeho rodina hudbu neznáša, chlapec ju nadovšetko miluje. Práve muzika ho neuveriteľne priťahuje a on cíti, že je s ním prepojená. Veľmi túži ukázať čo je v ňom naozaj, ale jeho rodina ho núti, aby sa podriadil poslušnosti. Pri nešťastnej náhode, kedy sa naruší rodinný pamätný oltár s fotografiami zosnulých sa dozvedá, že jeho prastarý otec bol Ernesto de la Cruz a zároveň najznámejší muzikant v celom Mexiku.

Posledná kvapka jeho trpezlivosti pretečie po rozmlátení gitary a on od svojej rodiny utečie. Dostane sa na miesto svojich mŕtvych predkov do ríše zosnulých. Tam stretáva podvodníka Hectora, na ktorého už rodina zabudla a tak uzavrú dohodu. Miguel sa konečne stretáva so svojim populárnym prastarým otcom Ernestom, o ktorom sa čoskoro dozvedá šokujúcu pravdu. V skutočnosti všetky jeho piesne zložil Hector, ktorý sa túžil vrátiť k svojej žene a dcére a tak ho Ernesto zavraždil. A je to práve Héctor, ktorý bol mužom Imeldy a otcom Coco a zároveň prastarým otcom Miguela.

Imelda si vypočuje dojemný príbeh o svojom manželovi, ktorý sa ku nej nevrátil a kvôli ktorému muziku znenávidela. Spoločne ako jedna veľká rodina sa vydávajú za klamárom Ernestom, ktorý im ublížil a mátal ich aj po smrti. Chlapec uvidí v skutočnej farbe svojich blízkych a tí ho aj napriek zákazu hrať na gitaru, skutočne nadovšetko milovali.

Dostáva vytúžené požehnanie od Imeldy a Hectora, po ktorom sa znova vracia medzi živých. On má však len jeden cieľ a to urobiť všetko preto, aby na Hectora jeho stará mama Coco nezabudla. Tá si našťastie spomenie skrz pieseň, ktorú jej otec spieval ako malej a rodina si padne po nekonečných rokoch od šťastia do náručia. A keď príde čas, Coco odíde do ríše zosnulých, kde sa znova stretáva so svojimi rodičmi. Miguel si získa uznanie rodiny a konečne sa stane tým kým túžil byť odjakživa – skutočným muzikantom.



Fotogaléria: 


























Foto a text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára