200 pounds (2006) - komédia, romantický

foto: net 


Filmové parametre: 

Originál názov: Minyeo-neun goirowa 

 Preklad: 200 pounds

Čas: 126 minút

Krajina: Južná Kórea 

Rok: 2006

Žáner: dráma, hudobný, komédia, romantický 

 

Technické parametre: 

Hudba:  Jae-hak Lee

Kamera:Hyeon-cheol Park

Réžia: Yong-hwa Kim

Scenár: Yong-hwa KimHye-yeong Noh

 

Herecké obsadenie: 

Jin-mo Ju - San-jun 

Ah-jung Kim - Kang Han-na 

Dong-il Sung - Prezident Choi 

Hyun-sook Kim - Park Jeong-min

Seo-yun Ji - Ah-mi 

 

Hodnotenie: 4/5 (veľmi dobré)

 

Film: https://www.csfd.cz/film/229908-minyeoneun-goirowa/prehled/

 

Výstraha!!! Popis nižšie spomina detaily príbehu! 

 

Žena dokáže urobiť aj nemožné, aby sa zapáčila mužovi snov 

 

Mladá žena Kang Han–na (Ah-jung Kim) má dobré srdce, prekrásny hlas, no nesúmernú postavu, kvôli ktorej nemôže získať muža snov, úspešného manažéra Sang–juna (Jin-mo Ju), do ktorého je beznádejne zamilovaná. Avšak navonok príjemný Sang–jun, ju iba využíva kvôli svojej kariére, teda v preklade zneužíva jej pôvabne sfarbený hlas. Naivná Kang Han–na túži byť v jeho blízkosti a tak prepožičiava hlas povýšeneckej, ale prekrásnej Ah-mi (Seo-yun Ji). Keďže je skrytá v zákulisí, nikto v skutočnosti okrem pár vyvolených netuší, že za Ah-mi spieva niekto úplne iný.

 

Naivná dievčina vidí v Sang-junovi poloboha, až dokým si nevypočuje rozhovor medzi ním a Ah-mi a jeho nelichotivé slová o jej osobe. V tom momente sa rozhodne, že urobí všetko preto, aby sa zapáčila mužovi, ktorý ju očaril a to za každú cenu. A naša hrdinka má aj jedno tajomstvo – prevádzkuje sex cez telefón, kde komunikuje s mužmi rôznej vekovej kategórie a postavenia. Práve vďaka nahrávke, na ktorej figuruje plastický chirurg, sa Kang Han–ne podarí získať možnosť zmeniť svoj výzor od základu. Operácia dopadne úspešne a z nie príliš peknej ženy sa stáva ikona všetkých módnych časopisov, ktorá neunikne žiadnemu zraku. Dievčine sa rapídne zmení život, muži jej padajú k nohám a ženy jej vo veľkom závidia. A tak sa rozhodne navždy pochovať Kang Han–nu. a vtedy sa zrodí Jenny.

 

Keďže je Kang Han–nina túžba po spievaní obrovská, prihlási sa na konkurz do štúdia, kde pracuje aj jej bývalý manažér Sang–jun. S telom Afrodity, tvárou anjela a s novým menom - Jenny si získa nielen Sang-juna, ale aj všetkých jeho priateľov a známych. Zdá sa, že na ceste k láske jej nič nebráni, teda až na to, že musí poprieť operácie, ktoré absolvovala. Mala veľký strach z toho, že by ju Sang–jun odmietol, keby zistil, kto naozaj je a tak pred ním tají svoju pravú totožnosť. Lenže speváčka Jenny nie je bežná kráska, s akými sa dostával hrdina predtým do kontaktu – nechýba jej šarm, inteligencia, charizma a pozná čo je to súcit. Priťahuje ho jej vzhľad, no súčasne je okúzlený aj jej povahou.

 

V jeden osudný večer, kedy sa Jenny opije a zblíži so Sang–junom viac, než mala v pláne, to on využije a prezrie jej doklady a odhalí jej pravú tvár. Keď sa to Jenny dozvedá, tak je zdrvená, pretože má pred sebou veľký koncert. Lenže práve na pódiu pred všetkými fanúšikmi, ktorí ju obdivujú na ňu doľahne vlna výčitiek a ona sa všetkým prizná. Nakoniec sa Kang Han-ne alias Jenny splnil sen - zostala s mužom, ktorého milovala, stala sa z nej uznávaná speváčka a získala všetko, po čom kedy túžila. Lenže so slávou a odhalenou pravdou prichádzajú aj tienisté stránky a to v podobe neprajných fanúšikov, ktorí jej stále dávajú najavo, že bez plastických operácií by nebola tou kráskou, akou sa stala.

 

V momente, kedy Kang Han–na (Jenny) opisuje aké bolo ťažké tajiť svoju lásku pred mužom, ktorého ľúbila iba preto, že ho nebola hodná, som plakala spolu s hrdinkou. Ničomu sa však nevyrovnala v celom filme momentka, kedy sa priznala fanúšikom, že nevie kým naozaj je a ako predtým vyzerala a vtedy sa za ňou rozsvietila obrovská plocha s pevnejšou dievčinou s prekrásnym hlasom. Bol to veľmi emotívny, dojemný romantický film, ktorý by rozbúchal akékoľvek osamelé srdiečko. Hoci neuznávam plastické operácie, nemala som problém sa vcítiť do hrdinky, ktorej chýbala sebadôvera, pre ktorú sa nedokázala otvorene priznať so svojimi citmi. 

 




 Fotogaléria: 










Foto a text: pb 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára